Menu Close

Danutės vasaros druska

Norint pasigaminti kvapnios ir natūralios žolelių druskos, prireiks galingesnio smulkintuvo ar virtuvės kombaino, 0,5 kg smulkios druskos (tinka Himalajų, akmens ar jūros druska) ir šviežių prieskoninių žolelių.

Žolelėms tinka krapai, petražolės, raudonėlis, bazilikas (ir žiedeliai), gelsvė, juozažolė, šalavijas, česnakas ar jo žiedstiebiai, salieras. Žoleles rekomenduojama surinkti iš vakaro, nuplauti, nusausinti ir palikti pavysti per naktį – taip jos bus lengviau džiovinamos.

Išdžiūvusias žoleles supjaustome smulkiai, sluoksniais dedame į smulkintuvą kartu su druska ir sumalame iki žalios, aromatingos masės. Gautą mišinį plonu sluoksniu paskleidžiame ant kepimo popieriaus ir džioviname orkaitėje 50 °C temperatūroje, šiek tiek pravėrus dureles. Džiovinimo metu masę reikia retkarčiais pertrinti pirštais, kad nesuliptų į gabalus. Išdžiūvusią žolelių druską dar kartą persmulkiname.

Rezultatas – kvapni, natūrali ir spalvinga prieskonių druska, tinkanti tiek kasdieniams patiekalams, tiek dovanai – mažas žalias tvarumo ir skonio stebuklas iš jūsų daržo!

Danutė Plieskienė, Raseinių TAU studentė

Skip to content